oktober 07, 2013

Mindreårige piger lejes ud til sex

I Ægyptens fattige områder, lokkes folk let ind i sådan handel.

El Hawamdia 5. august 2013 (IPS) – Hver sommer kommer rige mænd som turister til Ægypten fra Golfstaterne på flugt fra den trykkende hede på den arabiske halvø og flytter ind på hoteller og i luxusboliger, det være sig i Cairo eller Alessandria, og mange af dem er ledsaget af deres familier og tjenestepersonale for at ligge i swimmingpoolen i dagevis, købe ind og besøge kaffèer og natklubber, men mange andre kommer af mere skumle åsager.

I den fattige snuskede bondeby El Hawamdia 20 km syd for Cairo, strejfer pengestærke arabere rundt i deres luxusbiler og tager kontakt med ægyptiske alfonser, som tilbyder korttids-udlejning af lejligheder samt den mest værdifulde og eftertragtede vare, som landsbyen har: mindreårige piger.

Men den luskede trafik angår ikke bare El Hawamdia, men også andre fattige landsbyer i hele Ægypten, hvor tusindvis af piger i en alder  fra 11 til 18, kun bedømmes som varer og sælges af forældrene til de rige og gamle arabiske mænd fra Golfen med foregivende af ægteskab. De fingerede ægteskaber kan vare fra bare nogle timer og op til et år alt efter aftalen og de penge, der betales, fordeles mellem mellemmændene og familierne til de unge piger, der bliver solgt. Der er i virkeligheden tale om prostitution, kamufleret som ”fornøjelsesægteskab”.

Sandy Shinouda, en embedsmand i Cairo i IOM imod trafficking, kalder situationen for en ”form for mindreårig prostitution, forklædt som ægteskab”. Azza El-Ashmawy, der er direktør for afdelingen imod børnetrafficking ved Nationalrådet for Barndom og Moderskab (NCCM) siger til IPS:
”Manden som betaler en sum penge kan nyde pigen et par dage eller hele sommeren, eller tage hende med  til sit land for at udnytte hende ved prostitution eller husgerning . Når så manden beslutter sig til at skaffe sig af med hende, opløses ”fornøjelsesægteskabet”
”Nogle unge piger gifter sig op til 60 gange , inden de fylder 18 år”, fortæller El-Aschmawy, for de fleste ”ægteskaber” ”varer kun et par dage eller nogle uger”.

De, som giver sig af med at formidle forbindelser, tilbyder i reglen sammen med advokater en leveringsservice. Landsbyens piger på knap og nap 11 år figurerer på listen på luxushotellerne, hvor de arabiske turister bor eller de vises frem på et passende sted, hvor man kan udvælge dem. Det sker desværre også, når rige arabiske turister, fulgt af kone og børn, arrangerer sig med en separat lejlighed til dette brug.

De tidsbegrænsede ”ægteskaber” er en måde at omgå de islamiske restriktioner angående førægteskabelig sex. Mange hoteller og husejere i Ægypten lejer ikke værelser ud til
par”, forklarerMohamed Fahmy, en ejendomsagent i Cairo. ”Selv et tvivlsomt ægteskabscertificat tillader mænd på rejse at have sexforbindelser.”

At give sig af med sex med mindreårige er forbudt i Ægypten, men alfonserne ved, hvordan de skal omgå dette forbud, de ændrer på fødselsdatoen eller bytter pigens identitetskort med hendes storesøsters.  I grunden kan en ”muta” (et tidsbestemt ægteskab eller et ”fornøjelsesægteskab”) arrangeres med  bare 800 ægyptiske pund (115 dollars), og pengene deles mellem alfonsen og pigens forældre.

Og det lige for øjnene af koranen og den højt priste arabisk-islamiske moralske overlegenhed !


Adriana Bolchini Lisistrata (nær veninde til afdøde journalist, frontkæmperen Oriana Fallaci)
(Oversat fra italiensk af Spydpigen)

Den originale artikel findes i ”Inter Press Service”


Læs Kirsten Valeurs bog om arabernes stadigt existerende slavehandel. Spydpigen har flere gange omtalt arabisk slaveri, søg emnet i søgerubrikken øverst t.v.